Ei yhteyttä palvelimeen
1168754

Jan Liljeqvist

(Ruotsi, 1932-2003)
Jan liljeqvist, oil on canvas, verso authenticated by the artist's niece.
Jan liljeqvist, oil on canvas, verso authenticated by the artist's niece.

Jan Liljeqvist, oil on canvas, verso authenticated by the artist's niece.

Stockholm - from the artist's studio on Glasbruksgatan. 110 x 130 cm.

Naarmuuntunut.

Jälleenmyyntikorvaus: Kyllä
Sijainti:
Lisätietoja

Svensk målare, känd för sitt annorlunda konstnärskap med inspiration av ljus och skuggor. Han har haft utställningar på bland annat Konstakademien i Stockholm, Jämtlands museum och en stor utställning på Färgfabriken i Liljeholmen, kurerad av konstnären Jan Håfström, som ägnat sig åt en djupt studium av hans målningar.
Jan Håfström skriver: ”När jag första gången såg bilder av Jan Liljeqvist var det ljuset i dem som fick mig att stanna upp. (…) Måleriet jag blickat in i bär på en mörk erfarenhet men färgen har en nästan självförbrännande lyskraft". "Jag tänker på efterkrigstidens New York, den tid då målare som Jackson Pollock, Barnett Newman, Mark Rothko och Adolph Gottlieb försatte den amerikanska konstscenen i våldsam gungning.”
Jan Liljegvist har studerat mestadels utomlands, i San Fernando i Madrid, Spanien och sedan på akademien i Florens, Italien. Han verkade även under 1960-talet i Paris. Han dog 2003 av en hjärtinfarkt efter en vandring i fjällen.

Tietoa ostamisesta
Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
8 000 SEK
Huutokauppa on päättynyt.